ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»

ΤΟΥ OSCAR WILDE

Μια ιστορία που μεταφέρει το διαχρονικό μήνυμα της γέννησης του Χριστού : η αγάπη είναι υπεράνω όλων»

 

                      Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, στο φιλόξενο και ζεστό θέατρο του Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Βόλου., η θεατρική ομάδα των μαθητριών και μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου, των Εκπαιδευτηρίων Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανεβάζει το συγκινητικό παραμύθι του μέγιστου Ιρλανδού συγγραφέα Oscar Wilde, «Ο Εγωιστής Γίγαντας» . Η ιστορία δημοσιεύθηκε το 1888, και καλεί όλους σε έναν περίφημο ζηλευτό κήπο… Το συμβολικό αυτό παραμύθι, ως μία ιστορία που στέλνει μηνύματα βαθιάς ανθρωπιάς και ειλικρινούς μεταμέλειας, δραματοποιήθηκε από τη θεατρική ομάδα και τη Κα Μορφωνιού Χριστίνα, σε θεατρική παράσταση με τρεις πράξεις και εννέα σκηνές.

Τους ρόλους αποδίδουν 40 παιδιά του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» και η παράσταση «ντύνεται» από κλασική μουσική, με κυρίαρχο το έργο του Antonio Vivaldi, Οι Τέσσερεις Εποχές.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Κος Χατζόγλου Ηλίας και στο φλάουτο-φυσαρμόνικα ο Κος Τακτικός Βάϊος. Στον ήχο και φωτισμό ο Κος Μπάτελης Μάνθος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Αντί εισιτηρίου τα Εκπαιδευτήρια «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και το Σωματείο Φίλων, Γονέων  και Αποφοίτων, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, χαρτικά, καθώς γραφική και σχολική ύλη για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Στο τέλος της παράστασης στο φουαγέ του Ιδρύματος ακολουθούν πολλές γλυκές και σοκολατένιες λουκουμαδοεκπλήξεις για τους μεγάλους και κυρίως….. για τους μικρούς φίλους.

Η παράσταση θα μεταδοθεί βιντεοσκοπημένη στις 26 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00-16:30 από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA.