ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 η Α’ τάξη Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ο Τρελαντώνης» της Π. Δέλτα από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, σε θεατρική διασκευή της Αλεξ. Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία Κ. Γεράρδου.

 

«Ο Τρελαντώνης» ήρθε στο Βόλο, να διασκεδάσει, να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών. Με μουσική, τραγούδια και χορό, ο Τρελαντώνης, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό Αντώνη Μπενάκη, παρεά με τις αδελφές του Αλεξάνδρα και Πουλουδιά-χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα– και τον μικρό του αδελφό Αλέξανδρο, αναστατώνει την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν τη μεγαλοπρέπειά τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας. Σε μια άλλη εποχή, με άλλες συνήθειες μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.

 

Οι μαθητές που παρευρέθησαν στη θεατρική παράσταση «ταξίδεψαν» σε εκείνη την εποχή, και «μεταφέρθηκαν» νοερά στην όμορφη γειτονιά της Καστέλας και της παλιάς Αθήνας.

 

Αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ηθοποιούς της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέδωσαν τους ρόλους του θεατρικού έργου, πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές για την έκδοση των «ΝΕΩΝ του ΠΡΟΜΗΘΕΑ».

 

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση χαρταετών και θεατρικών κοστουμιών, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας.