Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την καθιερωμένη επίσκεψη τους στην Αθήνα πραγματοποίησαν και φέτος τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας». Με αφορμή την ετήσια επίσκεψη τους στη Βουλή  των Ελλήνων, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν Αρχαιολογικούς χώρους, ξεναγήθηκαν σε χώρους πολιτισμού και παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, τα Εκπαιδευτήρια πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ξεναγήθηκαν στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας,  Ι. Καποδίστρια. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας όπου κάθισαν στα βουλευτικά έδρανα και πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.

Την επόμενη μέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την επιτυχημένη θεματική έκθεση «Οδύσσειες» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ παρακολούθησαν στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τη θεατρική παράσταση «Ο Εμίλ και ο ντετέκτιβ», ένα έργο που διασκεύασε υποδειγματικά η Μιμή Ντενίση. Το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο του ιδρύματος Ευγενίδου με τίτλο «Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» καθώς και με ένα δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της γραφικής συνοικίας της Πλάκας.

Την τελευταία μέρα της επίσκεψης του προγράμματος επιφύλασσε στους μαθητές μια συναρπαστική και υπέροχη βόλτα στην παραλία της Αθήνας, την επονομαζόμενη και Αθηναϊκή «Ριβιέρα». Η διαδρομή από το Παλαιό Φάληρο ως τη Βουλιαγμένη ήταν μαγευτική ενώ ο καιρός επέτρεψε μια επίσκεψη στο ακρωτήριο Σούνιο και στο ναό του Ποσειδώνα όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα.

Το μεσημέρι τα Εκπαιδευτήρια παρακολούθησαν στο θέατρο εικονικής πραγματικότητας, την επονομαζόμενη Θόλο, τη «διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών». Η αναπαράσταση της Αγοράς σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας εντυπωσίασε τους μαθητές ενώ έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθούν την εξέλιξη του χώρου μέσα στο χρόνο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης «Το ημέρωμα της Στρίγγλας» με το δημοφιλή ηθοποιό Β. Χαραλαμπόπουλο, ενώ πριν την αναχώρηση τους επισκέφθηκαν τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Οι μαθητές γύρισαν ενθουσιασμένοι με πολλές εντυπώσεις και νέες παραστάσεις στις αποσκευές τους. Η επίσκεψη τους στην πρωτεύουσα, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και συναρπαστική γι’ αυτό ανυπομονούν για την επόμενη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου τους.