Τα Εκπαιδευτήρια “Προμηθέας” γιορτάζουν την επέτειο του «ΟΧΙ» με τη θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη, μάνα της αντίστασης»

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» τιμώντας την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανεβάζουν τη δραματοποιημένη παράσταση «Λέλα Καραγιάννη, η μάνα της αντίστασης». Η θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων έχει στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχημένες παραστάσεις με εξαιρετικές ερμηνείες των συντελεστών της και εντυπωσιακά σκηνικά ώστε να μπορεί να συγκριθεί με εφάμιλλες θεατρικές ομάδες της Ελλάδας. Γι’ αυτό το λόγο οι παραστάσεις του “Προμηθέα” έχουν γίνει πλέον θεσμός στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης του Βόλου.

Κεντρική ηρωίδα του έργου την οποία ερμηνεύει η Κουγκούνη Αντωνία, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου είναι η Λέλα Καραγιάννη, η ηρωίδα της αντίστασης που το όνομα της πρόσφατα συνδέθηκε με το θλιβερό γεγονός του βανδαλισμού της προτομής της στο κέντρο της Αθήνας. Τα Εκπαιδευτήρια θέλοντας να τιμήσουν την ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση συνέβαλε με καταλυτικό τρόπο στην σωτηρία πολλών ανθρώπων και την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς, ανεβάζει μια δραματοποιημένη θεατρική παράσταση με επίκεντρο τη δράση της ηρωίδας.

 

«Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης»

Ας σημειωθεί ότι το Σωματείο Γονέων, φίλων και αποφοίτων του «Προμηθέα» με αφορμή την παράσταση αφιέρωμα στην αντιστασιακή ηρωίδα του ΄40, Λέλα Καραγιάννη αγκαλιάζει την προσπάθεια του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων της Μαγνησίας “Ιππόκαμπος” δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του με την προσφορά χρημάτων αντί εισιτηρίου. Τα Εκπαιδευτήρια θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Δήμου Βόλου για την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού θεάτρου Ν. Ιωνίας Βόλου, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και την ώρα 21:00 στο πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

%cf%84%ce%b1-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85-poster2