Συμμετοχή της βραβευμένης χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα

Εξαιρετική για ακόμη μια φορά ήταν η παρουσία της μικτής χορωδίας δύο φωνών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 31.03.16 και ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Νεοέλληνα συνθέτη Σταύρο  Κουγιουμτζή.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Hotel Thessalikon με διεύθυνση της κ. Έρρικας Πατρικίου, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ερμήνευσαν τα τραγούδια «Σ΄αγαπώ», «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Όλα καλά κι όλα ωραία», «Ένας κόμπος η χαρά μου». Στο πιάνο τη χορωδία συνόδευσε ο επιφανής πιανίστας και συνθέτης Χατζόγλου Ηλίας. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου, Μπαντουβάς Μιχαήλ και Σωκράτης συνόδευσαν στο μπουζούκι. Η χορωδία αποτελείται από τους μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, Καλογήρου Σοφία, Κέκος Κων/νος, Μορφωνιός Πάρις, Μπέη Βικτωρία, Ναχμίας Φοίβος, Παπαθανασίου Αριστέα και Τσιώτας Απόστολος, της Β’ Γυμνασίου, Αναστασοπούλου Κάλλη, Γκαγιόσο Ευγένιος, Ηλίας Απόστολος, Καρακίτσος Αναστάσιος, Κουτρούμπα Φωτεινή, Κραβαρίτης Βασίλειος, Κυρίτσης Δημήτριος, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Παπαζήση Νικόλ και Χαραλάμπους Γεώργιος, της Γ’ Γυμνασίου Κόμνου Σοφία, Κουγκούνη Αντωνία, Μουστρούφης Δημήτριος, Μπουκώρος Γεώργιος, Σαραντωνίδης Σταύρος, Τζοάννος Ραφήλ, και Χόρτης Φίλιππος, της Α’ Λυκείου, Ζμπούγκιν Αλεξάνδρα και Κωνσταντίνου-Μακρή Χαρά,της Β’ Λυκείου Κραβαρίτη Φένια, Κυρίτση Μαρία και Μαντζιάρη Αμαλία.

 

Τα αναμνηστικά συμμετοχής παρέδωσε η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  κ. Αναστασοπούλου Ελένη στην υπεύθυνη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου « Προμηθέας»,  κ. Δρ. Λαλιώτου-Μορφωνιού Χριστίνα.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πλήθος κόσμου καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ,κ, Τιμόθεος.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο καθηγητής και μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης. Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ποιοτική μουσική, την κλασσική και το χορωδιακό τραγούδι. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και με μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, θεσμός – πρότυπο επαρχιακού φεστιβάλ. Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο φεστιβάλ από πλευράς σολίστ υπερβαίνει τους 30 συμμετέχοντες από το εξωτερικό και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί – χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος περίπου τους 5000 εκτελεστές. Το φετινό φεστιβάλ διαρκεί 15 ημέρες και φέτος οι συμμετοχές των σχολείων ξεπερνούν τις 70.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Κος Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος επαίνεσε τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων για τις επιτυχημένες της παρουσίες και για τις εξαιρετικές φωνητικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι καλύτερες χορωδίες της 8ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών χορωδιών θα εκπροσωπήσουν το Φεστιβάλ και την Ελλάδα σε μεγάλους διαγωνισμούς και φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία, Σερβία).

Η βραβευμένη χορωδία του «Προμηθέα» περιμένει με αγωνία τα φετινά αποτελέσματα που, όπως προβλέπουν οι διοργανωτές και η κριτική επιτροπή, αναμένονται ιδιαίτερα ευχάριστα. Ας σημειωθεί ότι η χορωδία στην ίδια διοργάνωση την προηγούμενη χρονιά είχε λάβει την 3η θέση.