ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΜΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΧΡ.ΤΣΟΛΑΚΗΣ»

Η μαθήτρια Κουγκούνη Αντωνία – Στέλλα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας», που φοιτά στην ΄Γ Γυμνασίου, διακρίθηκε στην πρώτη τριάδα των επιτυχόντων και κατέλαβε την 2η θέση στον Γλωσσικό Διαγωνισμό «Χρίστος Τσολάκης» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  11 Απριλίου 2016.

Στον Γλωσσικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 20 Γυμνάσια της Μαγνησίας και συμμετείχαν συνολικά 306 μαθητές. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό, στον οποίο οι μαθητές, παίζοντας, εξερευνούν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους και βελτιώνουν τον προφορικό και γραπτό τους λόγο.

Ο Γλωσσικός Διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  και από το αρμόδιο γραφείο των Σχολικών Συμβούλων. Η καινοτόμα ιδέα ενός διαγωνισμού για την ελληνική γλώσσα σε επίπεδο Μαγνησίας ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά με τη συνδρομή της τεχνολογίας οι όποιες δυσκολίες ξεπεράστηκαν και έτσι ο διαγωνισμός κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένος.

Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων θα βραβευτεί μαζί με τους υπόλοιπους διακριθέντες μαθητές σε επίσημη τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πλινθοκεραμοποιείου Τσαλαπάτα  στις 15 Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη.

Τα Εκπαιδευτήρια συγχαίρουν τη μαθήτρια για τη σημαντική διάκρισή της και της εύχονται καλή επιτυχία και ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον. Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη διάκριση της και δήλωσε μεταξύ άλλων: «….Όταν στις 27 Μαΐου μου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του Γλωσσικού Διαγωνισμού «Χρ. Τσολάκης» και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ένιωσα ιδιαίτερη χαρά και αισθάνθηκα υπερήφανη. Εξάλλου, από μικρή έδειχνα ενδιαφέρον για τη γλωσσική μου καλλιέργεια ενώ η οικογένειά μου με καθοδηγούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο σχολείο, μάλιστα τα μαθήματα της Γλώσσας και των Αρχαίων Ελληνικών ήταν και είναι τα αγαπημένα μου. Άλλωστε και στο σχολείο, όπου φοιτώ -στο Ιδιωτικό Γυμνάσιο Προμηθέας- δίνεται έμφαση στη σωστή εκφορά του λόγου και στις γλωσσικές ασκήσεις, καθώς κατά την άποψή μου αυτές οι γνώσεις κατακτώνται  κυρίως μέσα στον σχολικό χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η συμμετοχή μου στην ιδιαίτερα δραστήρια Θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων που δίνει τη δυνατότητα της έκφρασης και της καλλιέργειας του λόγου. Αξίζει να αναφέρω ότι η θεατρική ομάδα του σχολείου μας έχει ανεβάσει ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις, στις οποίες συμμετείχα σε βασικούς ρόλους, όπως αυτή της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι», της «Μαντώ Μαυρογένους στο πλαίσιο σχολικής εορτής κ.α., ενώ στις 26 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, θα παρουσιάσει  για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχημένη περσινή «διδασκαλία» στο αρχαίο Θέατρο Δημητριάδας, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στον προαύλειο χώρο του Αθανασάκειου  Αρχαιολογικού Μουσείου. Στη συγκεκριμένη παράσταση θα ερμηνεύσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’ αυτό και μελετώ εντατικά τον ρόλο τόσο από το πρωτότυπο κείμενο όσο και τη μετάφρασή του. Τέλος,  θα ήθελα να ευχαριστήσω το σχολείο μου και τους καθηγητές μου για τη συνεχή συμπαράσταση και την παιδαγωγική τους αγάπη».