Πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με τίτλο «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τους μαθητές του σχολείου μας την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας», ενισχύοντας τη βιωματική μάθηση και την αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, πρόκειται ν’ ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, η οποία θα παρουσιαστεί στον υποβλητικό χώρο του αρχαίου θεάτρου της Δημητριάδος (ρωμαϊκό υδραγωγείο – θέση «Δόντια»).

Η τραγωδία του Σοφοκλή παρουσιάζεται την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 μ.μ. στο πλαίσιο κοινής εκπαιδευτικής δράσης και συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων του «Προμηθέα» παρουσιάζουν παράσταση αρχαίου ελληνικού δράματος, επιχειρώντας να προσεγγίσουν με έναν σύγχρονο τρόπο την παγκόσμια κληρονομιά του αρχαίου δράματος. Συγκεκριμένα, κατά το σχολικό έτος 2013-2014, οι μαθητές του «Προμηθέα» ανέβασαν δυο φορές με μεγάλη επιτυχία την παράσταση αρχαίου δράματος «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Η παράσταση «διδάχτηκε» αρχικά στην αυλή του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και στη συνέχεια στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, όπου οι μαθητές με φόντο το αρχαιολογικό μνημείο και την μυστηριακή αύρα του θεάτρου αναβίωσαν την διδασκαλία της αρχαίας τραγωδίας στην κεντρική ορχήστρα.

Στην παράσταση, τον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, της Αντιγόνης ερμηνεύει η μαθήτρια του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων, Κουγκούνη Αντωνία. Στον ρόλο του Κρέοντα, ο μαθητής της Γ λυκείου, Μαραγιάννης Δημήτριος. Τον ρόλο της Ισμήνης θα υποδυθεί η μαθήτρια της Ά Λυκείου, Κυρίτση Μαρία ενώ του Τειρεσία, ο Σαραντωνίδης Σταύρος, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου. Τον Αίμονα θα ενσαρκώσει ο Κραβαρίτης Βασίλειος, μαθητής της Ά Γυμνασίου, την Ευρυδίκη, η Παγωνίδου Ιωάννα, μαθήτρια της ΄Β λυκείου ενώ του Φύλακα, ο Κυρίτσης Δημήτριος, μαθητής της Ά Γυμνασίου. Τον Αγγελιοφόρο θα υποδυθεί ο Μουστρούφης Δημήτριος, μαθητής της ΄Β Γυμνασίου και τον Θεό Απόλλωνα, ο Πάρις Μορφωνιός που τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσει στην Ά Γυμνασίου.

Τον Χορό- Πολίτες της Θήβας θα υποδυθούν οι Αναστασοπούλου Κάλλη, η Ζημέρη Πελίνα, η Ζμπούγκιν Αλεξάνδρα, ο Ηλίας Απόστολος, ο Σοφοκλής Καραμπόσικος μαθητές του Γυμνασίου, η Μαντζιάρη Αμαλία και η Παγωνίδου Ιωάννα, μαθήτριες του Λυκείου, ο Μορφωνιός Πάρις και ο Μανιάρας Δημήτριος που θα φοιτήσουν στην Ά Γυμνασίου, τον Σεπτέμβρη. Τον ρόλο της κορυφαίας του Χορού θα υποδυθεί η μαθήτρια της Ά Λυκείου, Κραβαρίτη Φένια.

Την διδασκαλία των κειμένων έχουν επιμεληθεί η κ. Μορφωνιού Χριστίνα, ο κ. Ζολώτας Χριστόφορος και η κ. Σαμαρτζή Μαριάννα που έχει επιμεληθεί και τη διδασκαλία των χορικών. Την κίνηση του χορού και των υποκριτών έχει φροντίσει η κυρία Βαλατσού Κατερίνα. Στο ούτι, τον αυλό, την κιθάρα και τα κρουστά, ο Δραγάνης Αθανάσιος. Στο κανονάκι, τα κρουστά και το τρίγωνο, ο Γεωργαλιός Ζήσης ενώ τον φωτισμό και τον ήχο θα επιμεληθεί ο Σαλάχας Ιωάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων όπως κιθαρίς, δίαυλος, λύρα κ.α. από την προσωπική συλλογή του μουσικού κ. Δραγάνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τη συνδιοργάνωση, τους χορηγούς για την ευγενική τους συνεισφορά και προσφορά καθώς και όλους όσους συντελούν και συνδράμουν για την παρουσίαση  αυτής της μαγευτικής βραδιάς αναβίωσης του αρχαίου ελληνικού δράματος.