«Μάγεψε» το κοινό του Βόλου ο Γ. Χατζηνάσιος με τη συνοδεία της μικτής χορωδίας του «Προμηθέα»

Εντυπωσίασε χθες το βράδυ τους θεατές της Παλαιάς Ηλεκτρικής ο Γ. Χατζηνάσιος. Ο συνθέτης, με τη συνοδεία της μικτής χορωδίας του «Προμηθέα», ερμήνευσε στο πιάνο μεγάλες επιτυχίες του με σολίστ την Έρρικα Πατρικίου, η οποία επιμελήθηκε τη διδασκαλία και την ερμηνεία της χορωδίας.

Τη μουσική βραδιά διοργάνωσαν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» και το Σωματείο Φίλων, Αποφοίτων και Γονέων «Προμηθέας». Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Ηλεκτρικής το κοινό καταχειροκρότησε το συνθέτη, την Έρρικα Πατρικίου και τους μαθητές της χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων ενώ τραγούδησε μαζί τους γνωστές επιτυχίες του, όπως «Τα γαλάζια σου γράμματα», «Τι θέλεις να κάνω» κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βραβευμένος συνθέτης τραγούδησε το τραγούδι «Με λένε Γιώργο» με τη συνοδεία της χορωδίας του «Προμηθέα», όπως και τη μεγάλη επιτυχία του «Φοβάμαι». Η μουσική παράσταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τη σολίστ Ε. Πατρικίου να ερμηνεύει εκπληκτικά γνωστά τραγούδια του, όπως «Κρίμα το μπόι σου»,  «Δεν είναι που φεύγεις» και φυσικά το ομότιτλο τραγούδι της παράστασης «Μάθημα Σολφέζ», που διακρίθηκε στον 22ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τραγούδησε η χορωδία των μαθητών του «Προμηθέα».

Η βραβευμένη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων πρόσφατα συμμετείχε στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, ενώ έχει διακριθεί σε παρόμοιες διοργανώσεις . Η χορωδία ερμήνευσε εξαιρετικά μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, όπως «Μάθημα Σολφέζ», «Μια παρέα είμαστε», «Άνοιξε το παράθυρο», ο «Ανθρωπάκος», «Τα παιδιά ζωγραφίζουν», «Μάθαμε τον έρωτα», «Που θα πάει», «Συγγνώμη που σε αγάπησα πολύ» και «Σε όποιον αρέσουμε».

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων, που μέσα στην περίοδο των εξετάσεων προετοίμασαν μια εξαίσια μουσική παράσταση. Τη χορωδία αποτελούν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες: Καλογήρου Σοφία, Μπέη Βικτώρια, Μορφωνιός Πάρις, Τσιώτας Απόστολος, Κέκος Κωνσταντίνος, Wu Τσατσούι, μαθητές της Ά Γυμνασίου,  Αναστασοπούλου Κάλλη, Γιαννούλη Γιοβάννα, Κουτρούμπα Φωτεινή, Παπαζήση Νικόλ, Γκαγιόσο Ευγένιος, Ηλίας Απόστολος, Κραβαρίτης Βασίλειος, Κυρίτσης Δημήτριος, Παπαγεωργίου Νικόλαος, μαθητές της ΄Β Γυμνασίου, Ζημέρη Πελίνα, Κόμνου Σοφία, Κουγκούνη Αντωνία, Πανταζή Κατερίνα, Μουστρούφης Δημήτριος Μπουκώρος Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αντώνιος, Τζοάννος Ραφαήλ, Χόρτης Φίλιππος, μαθητές της ΄Γ Γυμνασίου, η Ζμπούγκιν Αλεξάνδρα, μαθήτρια της Α Λυκείου, η Κραβαρίτη Φένια, η Μαντζιάρη Αμαλία, η Κυρίτση Μαρία, μαθήτριες της ΄Β Λυκείου και ο Πασιάς Κωνσταντίνος, μαθητής της ΄Γ Λυκείου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εντυπώσεις των παρακάτω μαθητών: ο Μορφωνιός Πάρις δήλωσε ότι «….είναι μεγάλη τιμή που συνάντησα έναν τόσο επιτυχημένο συνθέτη και πιανίστα, όπως τον Γ. Χατζηνάσιο». Ο Ηλίας Απόστολος ανέφερε ότι «είμαι ενθουσιασμένος που συμμετείχα σε μια τόσο εξαιρετική μουσική παράσταση και γνώρισα από κοντά τον Γ. Χατζηνάσιο». Ο Κραβαρίτης Βασίλειος δήλωσε ότι «…είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μας τίμησε ο Γ. Χατζηνάσιος και τραγουδήσαμε τις επιτυχίες του».

Τη μουσική παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής του Νομού Μαγνησίας, κ. Χ. Μπουκώρος, ο αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Τόλιας, η κυρία Κοπάνου, Διευθύντρια της Εφορίας, ο Πατήρ Απόστολος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και εκπρόσωποι της Μαθηματικής εταιρείας όπως ο κ. Νικολουδάκης, πρόεδρος, ο κ. Δημόπουλος και ο κ. Καρανίκας αντιπρόεδρος της Μαθηματικής εταιρείας και Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», κ. Ραμματάς., εκπρόσωπος της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτισμού, κ. Κατούνια καθώς και η κ. Αγγελάκη από το ASTRA TV.

Τα Εκπαιδευτήρια και το Σωματείο «Φίλων,  Αποφοίτων και Γονέων «Προμηθέας» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς κ. Πάνο και τα Οπτικά Δημητριάδη, τα κοσμήματα και τα ωρολόγια Αϊβαζόγλου, τον κ. Μαγγιόρη και τις εκτυπώσεις «Printview», το Museum Hotel Barbara, την «Τουλίπα» για τη διακόσμηση του χώρου, τον κ. Αλεξανδρίδη, Gallery Κάππα, για την ευγενική δωρεά του αναμνηστικού στον κ. Χατζηνάσιο, όπως επίσης και τον Κ. Κεχαίδη για την επιμέλεια του ήχου και τον φωτισμό του θεάτρου, καθώς και την Διεύθυνση Πολιτισμού της Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Θερμές ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν στους μαθητές, τους γονείς, στους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της μουσικής παράστασης.

Η παράσταση θα προβληθεί ολόκληρη από το ASTRA TV, την Κυριακή 15/5 και ώρα 15:00 το μεσημέρι.