Καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή των Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή πραγματοποίησαν τα Eκπαιδευτήρια «Προμηθέας», την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων. Η αυλή του «Προμηθέα» πλημμύρισε από τους γονείς και τους μαθητές, οι οποίοι παρέλαβαν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τους ελέγχους επίδοσης και βαθμολογίας καθώς και τα βραβεία τους από τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους στις πλούσιες δραστηριότητες των Εκπαιδευτηρίων.

Είναι γνωστό ότι τα Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» δε λειτουργούν μόνο ως ένας τυπικός χώρος εκπαίδευσης, αλλά και ως ένας άτυπος χώρος βιωματικής μάθησης που προσφέρει στους μαθητές πολύπλευρη καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω δράσεις του σχολείου που πραγματοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της διδακτικής χρονιάς για τις οποίες οι μαθητές βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή και τη διάκριση τους.

  • Εκπαιδευτικές διδακτικές επισκέψεις σε άτυπους χώρους μάθησης (Μουσεία, Πολιτιστικά ιδρύματα).
  • Θεατρικές / Μουσικές παραστάσεις («Μαντώ Μαυρογένους», «Σοφία Βέμπο», «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή).
  • Συμμετοχή στην 8η Πανελλήνια συνάντηση χορωδιών.
  • Αθλητικές εκδηλώσεις και σχολικά πρωταθλήματα
  • Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.
  • Τετραήμερη Περιβαλλοντική – Πολιτιστική εκδρομή στην Κέρκυρα.
  • Λογοτεχνικοί, Μαθηματικοί, Γλωσσικοί Διαγωνισμοί.

Ειδικότερα την εκδήλωση προλόγισε η Υπεύθυνη των Εκπαιδευτηρίων Δρ. Λαλιώτου – Μορφωνιού Χριστίνα, Ιστορικός, η οποία έκανε έναν απολογισμό της εκπαιδευτικής και διδακτικής δράσης των Εκπαιδευτηρίων ενώ υπογράμμισε τη σημασία της καλλιέργειας των δεξιοτήτων, των κλίσεων και των ενδιαφερόντων των μαθητών που υπερβαίνει τη στείρα υιοθέτηση γνώσεων. Η Υπεύθυνη των Εκπαιδευτηρίων, η Διοίκηση και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου αποχαιρέτησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση τους αποφοίτους αλλά και όλους τους μαθητές του Σχολείου που εκτός από τους ελέγχους επίδοσης, έλαβαν τους τίτλους σπουδών  και τα απολυτήρια τους.

Παράλληλα επιβραβεύτηκε το κλίμα συμφιλίωσης και αλληλοβοήθειας που επικρατεί στους κόλπους του σχολείου καθώς και της εργατικότητας τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, γεγονός που ενισχύεται από τον μεγάλο αριθμό των  διακρίσεων και των βραβεύσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Το συγκρότημα του κ. Κώστα Μούτου «έντυσε» μουσικά το εορταστικό κλίμα, με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια. Τη βραδιά πλαισίωσε το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγ. Γεωργίου Νηλείας, που φορούσε παραδοσιακές στολές της περιοχής του Πηλίου, με το οποίο χόρεψε και η χορευτική ομάδα του «Προμηθέα».

Μετά το τέλος των βραβεύσεων και των παραδοσιακού χορευτικού προγράμματος, οι μαθητές και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καλοκαιρινό κέρασμα παγωτού αλλά και τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς και τα μέλη του σωματείου «Φίλων και Αποφοίτων του Προμηθέα».