«Καλά Χριστούγεννα κύριε Κραουνάκη!»

«H Σωτηρία της ψυχής
είναι πολύ μεγάλο πράγμα
σαν ταξιδάκι αναψυχής
μ’ένα κρυμμένο τραύμα»

Πόσα μικρά ή μεγαλύτερα τραύματα δεν ένοιωσαν να γιατρεύονται ή έστω να απαλύνονται όσες και όσοι φίλοι της μουσικής την Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου παρακολούθησαν στην Παλιά Ηλεκτρική την γιορτινή συναυλία των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» με τίτλο: «Καλά Χριστούγεννα κύριε Κραουνάκη».
Ο «μεγάλος της σκηνής» και προσκεκλημένος των μαθητριών και μαθητών του Σχολείου κ. Σταμάτης Κραουνάκης πραγματικά ταξίδεψε την μικτή χορωδία δύο φωνών των παιδιών, πάνω στο πολύχρωμο μαγικό χαλί του! Ένα χαλί υφασμένο με μουσικές νότες, λόγια, ανάσες, συγκίνηση, γάτους που κλαίνε για ένα πιατάκι γάλα, αγγέλους που κλείνουν τα φτεράκια τους, νεαρές και νεαρούς που πίνουν τον καφέ τους στον «ΆδωνΙ», αγάπες που κυκλοφορούν και οπλοφορούν – τόσο θυμωμένες και τόσο ανυπεράσπιστες – νύχτες παγωμένες μες στο χρόνο – αγάπες παλιές – αγάπες νέες, πατρίδες γαλάζιες, παιδικά παιχνίδια, εφηβικά φιλιά, αθωότητα και πάθος, πάθος και πόνος, πόνος και ήττα, νίκη της ζωής και παιδιά που μέσα στην σκοτεινιά του κάτω κόσμου που τους ετοιμάσαμε, φορούν ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ και επιμένουν να τραγουδούν…
Η Χορωδία των παιδιών και το γεμάτο τρυφερότητα και παιδική λοξή ματιά χιούμορ του κ. Κραουνάκη παρέσυρε σε φωτεινούς, αισιόδοξους δρόμους το ευαίσθητο κοινό του Βόλου που είχε πλημμυρίσει την αίθουσα του θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Ο κόσμος τραγουδούσε ενθουσιασμένος, συγκινημένος, ξανά παιδί, ξανά μαθητής ή μαθήτρια, ξανά για το πρώτο ραντεβού στου «Άδωνι» μαζί με τον συνθέτη, τα παιδιά του Προμηθέα, την κ. ‘Ερρικα Πατρικίου. Και το πιάνο της Παλιάς Ηλεκτρικής με την διονυσιακή φιγούρα του Σταμάτη Κραουνάκη έλαμπε θαρρείς όπως και τα φωτεινά ανθοστολισμένα κεφαλάκια των κοριτσιών .
Και οι μουσικοί πλαισίωναν με τις υπέροχες νότες τους, όλη αυτή την μεθυστική ατμόσφαιρα, το σαξόφωνο του κ. Γατή, τα κρουστά του κ. Λεβέντη, το πιάνο του κ. Χατζόγλου και οι καθαρές αντρίκες πενιές του κ. Σκουρολιάκου στο μπουζούκι.
Μια υπέροχη θεϊκή βραδιά αντάξια μιας υπέροχης θεϊκής νύχτας που έρχεται…..της νύχτας των Χριστουγέννων.
Και ένα μεγάλο ευαίσθητο παιδί, στο μαύρο πιάνο, ένα φωτεινό μετέωρο στον υπέροχο κόσμο της μουσικής ο κύριος Σταμάτης Κραουνάκης. Ένα παιδί ανάμεσα στα τόσα παιδιά της χορωδίας του Προμηθέα που του ευχήθηκαν: «Καλά Χριστούγεννα κύριε Κραουνάκη!»

Η συναυλία θα προβληθεί την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 15:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA.