Επιτυχημένη επετειακή εκδήλωση – παράσταση από τα «Εκπαιδευτήρια Προμηθέας»

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας τα Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας»  παρουσίασαν τη δραματοποιημένη παράσταση «Λέλα Καραγιάννη, η Μπουμπουλίνα της κατοχής». Για ακόμη μια φορά τα Εκπαιδευτήρια πρωτοτύπησαν γιορτάζοντας την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» με μια ιδιαίτερα συγκινητική μεταφορά της ζωής και του έργου της «Μπουμπουλίνας της κατοχής, Λέλας Καραγιάννη». Η θεατρική ομάδα του Προμηθέα θέλησε να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή ηρωίδα της κατοχής, για να υπενθυμίσει στο ευρύ κοινό τη δράση της, καθώς το πρόσφατο θλιβερό γεγονός του βανδαλισμού της προτομής της στο κέντρο της Αθήνας, βεβήλωσε τη μνήμη της.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων για ακόμα μια φορά ξεχώρισαν με την ερμηνεία τους και απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη δράση της ηρωίδας, της οικογένειας της και των βασικών πρωταγωνιστών. Το θεατρικό – που διασκεύασε και προσάρμοσε για τις ανάγκες της θεατρικής ομάδας του Προμηθέα η υπεύθυνη των Εκπαιδευτηρίων Δρ. Χριστίνα Μορφωνιού, Ιστορικός και συγγραφέας – στηρίχθηκε στο βιβλίο της εγγονής της Λέλας Καραγιάννη. Τη διδασκαλία των ρόλων και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν η Δρ. Χριστίνα Μορφωνιού, Ιστορικός συγγραφέας και ο Χριστόφορος Ζολώτας, φιλόλογος – θεατρολόγος.

Οι πρωταγωνιστές του θεατρικού κατά σειρά εμφάνισης ήταν: Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Λέλας Καραγιάννη ερμήνευσε εξαιρετικά, η Κουγκούνη Αντωνία, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου. Το ρόλο του Νικόλαου Καραγιάννη υποδύθηκε ο Παπαγεωργίου Νικόλας, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου. Γιώργος Καραγιάννης ήταν ο Βασίλης Κραβαρίτης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, Ιωάννα Καραγιάννη η Αλεξάνδρα Ζμπούγκιν, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Ηλέκτρα Καραγιάννη, η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Κουτρούμπα Φωτεινή, Βύρων Καραγιάννης ήταν ο Πάρις Μορφωνιός, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, Νέλσων Καραγιάννης ο Ναχμίας Φοίβος, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, στο ρόλο της Νεφέλης Καραγιάννη, η Μαριτίνα Μπάλλα, μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου και Ελένη Καραγιάννη ήταν η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Μαρία – Ελένη Σιαφάκα. Τον Ιωάννη Βαλάση ερμήνευσε ο Γκαγιόσο Ευγένιος, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, εφημεριδοπώλης ο Κωστίμπας Γεώργιος, μαθητής της Α΄ Γυμνασίου, Νίκη, η Αναστασοπούλου Κάλλη, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, Κώστας, ο Κέκος Κωνσταντίνος, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, John και Richard, οι Μπαντουβάς Σωκράτης και Μιχάλης, μαθητές της Β΄ Λυκείου, Χρυσούλα η Γιαννούλη Γιοβάννα, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, Ανθούλα, η Χαρά Χαραλάμπους, μαθήτρια της Α Γυμνασίου, Γκρέτα Ζαφειροπούλου, η Μπέη Βικτώρια, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, Ιταλός (Valentino ), ο Τζοάννος Μηνάς, μαθητής της Α΄ Γυμνασίου, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, η Φένια Κραβαρίτη, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, νοσοκόμα η Καλογήρου Σοφία, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, Γιατρός ο Σαραντωνίδης Σταύρος, μαθητής της Α΄ Λυκείου, Διευθυντής φυλακών ο Χαραλάμπους Γεώργιος, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, υπάλληλος των φυλακών η Παπαζήση Νικόλ, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου. Στο ρόλο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Μαντζιάρη Αμαλία.

Στην κιθάρα ήταν ο Τζοάννος Μηνάς, ενώ τη μονωδία τραγούδησε με την αισθαντική φωνή του, ο απόφοιτος μαθητής των Εκπαιδευτηρίων, Νάνος Δημήτρης. Τους μαθητές συνόδευσε στο πιάνο ο Ηλίας Χατζόγλου. Τον ήχο και το φωτισμό επιμελήθηκε ο Μπότελης Μάνθος.

Στην εκδήλωση του «Προμηθέα» παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η κ. Μ Χρυσοβελώνη, βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο κ. Πατσιαντάς από το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου.

Τα Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων για την πολύτιμη βοήθεια τους στο ανέβασμα της παράστασης. Θερμές ευχαριστίες θα πρέπει να αποδοθούν στην Δ.ΟΕ.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου καθώς και στο Σωματείο Φίλων – Αποφοίτων – Γονέων «Προμηθέα»  και σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η επετειακή παράσταση – αφιέρωμα στη Λέλα Καραγιάννη προβλήθηκε και από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA.