ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Την ευλογία και τον φωτισμένο λόγο του προσέφερε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου. Ήδη, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων με τη συνοδεία γονέων και του Εκπαιδευτικού Θεολόγου, είχαν επισκεφθεί το Άγιον Όρος.

Ο π. Εφραίμ συνομίλησε με τους μαθητές πλέον της μίας ώρας και τους έδωσε συμβουλές για την αντιμετώπιση θεμάτων μελέτης εξετάσεων αλλά και επίλυσης καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν την σημερινή εποχή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Άγιο Πατέρα σε θέματα εθισμού, διαδικτύου, ηλεκτρονικών μέσων καθώς και εκφοβισμού. Ο π. Εφραίμ συνέστησε στα παιδιά να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους και να στηρίζουν τις σχέσεις τους στην αγάπη και στην αποδοχή των άλλων ανθρώπων. Το σημαντικότερο όλων, τόνισε πως είναι η συνεχής και αδιάλειπτη επαφή με την αγάπη του Θεού, καθώς επιτυγχάνεται μέσω της προσευχής.
Σε ερώτηση μαθητή για μια απλή προσευχή που μπορούμε κάθε στιγμή να επικαλούμαστε τη Θεία Δύναμη, απάντησε πως το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με» βοηθά σε κάθε ενέργεια.
Ηρεμία ενστάλαξε στις παιδικές ψυχές η αγιοσύνη και ο γλυκύς του λόγος. Χαρά μεγάλη έδωσαν στους μαθητές ευλογημένες εικονίτσες και σταυροί που ο π. Εφραίμ προσέφερε ως αναμνηστικό της επίσκεψης.
Στο σχολείο και στους ιδιοκτήτες του, Δημήτριο και Χριστίνα Μορφωνιού, προσέφερε την εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας, ακριβές αντίγραφο εκ της θαυματουργού του 13ου αιώνα, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
Ο ηγούμενος επίσης συνομίλησε για ικανό χρόνο με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου στους οποίους προσέφερε συλλεκτικά αναμνηστικά ημερολόγια της Μονής.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ευλογία προς κάθε μαθητή ξεχωριστά, το μοίρασμα άρτου και με την υπόσχεση καλής αντάμωσης στο Άγιον Όρος, όπου ομάδα μαθητών και γονέων πρόκειται να επισκεφθεί κατά τις διακοπές του Πάσχα.