Επετειακή συναυλία των εκπαιδευτηρίων “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” με τον Λάκη Χαλκιά

Συναυλία του γνωστού ερμηνευτή και συνθέτη Λάκη Χαλκιά σε συνεργασία με τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, εμφανίζεται για μία μοναδική συναυλία την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00, ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης Λάκης Χαλκιάς με τη συνοδεία των μουσικών της ορχήστρας « ΙΩΝΙΑ», πλαισιωμένος από τη μαθητική μεικτή χορωδία δύο φωνών του  « ΠΡΟΜΗΘΕΑ» και από την 35  μελή  Ορχήστρα  Νέων <<ΙΩΝΙΑ>>.

Ο Λάκης Χαλκιάς έχει αφήσει το δικό του μοναδικό χνάρι στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας, μέσα από μία σημαντική ποιοτική πορεία.

Ο Λάκης  Χαλκιάς το βράδυ της Τετάρτης  σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου ερμηνεύει με τον μοναδικό του τρόπο δημιουργίες επιφανών νεοελλήνων συνθετών  όπως : Μίκη Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλο και άλλων συνθετών, καθώς και δημοτικά τραγούδια.

Συμμετέχει η βραβευμένη  χορωδία των μαθητριών και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»,  η οποία δημιουργήθηκε πριν επτά χρόνια και έχει ήδη συνεργασθεί με καταξιωμένους δημιουργούς όπως ο Γ. Χατζηνάσιος, Στ. Κραουνάκης, ο Ηλίας Μιτζέλος κ.α. Τα παιδιά του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» με ενθουσιασμό για την αποδοχή της πρόσκλησης του Σχολείου τους προς τον εκλεκτό ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, προετοιμάζουν την μουσική παρουσία τους με τραγούδια διαχρονικά και άξια θαυμασμού όπως, «Μαλαματένια λόγια», «Θούριος του Ρήγα», «Παιδιά της Σαμαρίνας», κ.ά. υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Μαζί τους η γνωστή  και περίφημη για την καλλιτεχνική της δράση Ορχήστρα « ΙΩΝΙΑ». Η « ΙΩΝΙΑ» έχει στόχο τη διάσωση – διάδοση της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και την καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Έτσι μέσα στα 15 χρόνια ύπαρξης της έχει διοργανώσει φεστιβάλ χορωδιών και έχει πολυάριθμες εμφανίσεις στα πολιτιστικά δρώμενα, ανά την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της « ΙΩΝΙΑΣ» έχει ο κ. Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής                                          παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βαθμια Εκπαίδευση. Οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν τον κ. Λάκη Χαλκιά και την μαθητική χορωδία του « ΠΡΟΜΗΘΕΑ» είναι :    κλαρίνο  :   Σταύρος  Κουσκουρίδας ,βιολί  : Δημήτρης  Δεμελής   , σαντούρι : Δημήτρης  Χατζηγεωργίου , λαούτο  :   Στέφανος  Κωστόπουλος  ,παρ. κρουστά  :   Νεκτάριος   Δεμελής .

Υπεύθυνος  καθηγητής για την Ορχήστρα Νέων της  «ΙΩΝΙΑΣ» είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου,  καθηγητής Σαντουριού, θεωρητικών ευρωπαϊκής  μουσικής, Βυζαντινής μουσικής και μέλος της   Ορχήστρας <<ΙΩΝΙΑ>>.    H Ορχήστρα Νέων  <<ΙΩΝΙΑ>> συστάθηκε  τον Οκτώβριο του 2016. Ο στόχος  της Ορχήστρας Νέων <<ΙΩΝΙΑ>> είναι  εκπαιδευτικός, αφού αποτελεί συνέχεια  του ατομικού μαθήματος του οργάνου, προάγει  τη συνεργασία και ταυτόχρονα αποτελεί κίνητρο  για την ευρύτερη και μεγαλύτερη ενασχόληση με την  εκμάθηση του οργάνου.

Η μουσική παράσταση διανθίζεται από θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα που αφορούν τον Εθνικό Ξεσηκωμό του 1821 και τα οποία αποδίδονται από μαθητές και μαθήτριες του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Παραδοσιακοί χοροί θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και θα αποδοθούν από τα μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού  Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, ενδεδυμένα με εμβληματικές παραδοσιακές στολές.

Μία μοναδική βραδιά στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, όπου η δωρική φωνή του Λάκη Χαλκιά με σεβασμό προς τις αιώνιες αξίες του Αγώνα, θα μας μεθύσει με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ