Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία στη Γερμανία και ο Μουσολίνι στην Ιταλία . Και οι δυο τους επέβαλαν στους λαούς τους δικτατορικά καθεστώτα. Τα σύννεφα του πολέμου είχαν αρχίσει να σκεπάζουν τον ουρανό της Ευρώπης. Άρχισε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος , ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν και στη χώρα μας. Η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολέμησαν αψηφώντας την υπεροχή του εχθρού , την παγωνιά ,τις κακουχίες και νίκησαν. Ακλούθησε ο γερμανικός ζυγός , η μαύρη περίοδος της κατοχής, τέσσερα σκληρά χρόνια για τον λαό μας. Μα και πάλι ο ελληνικός λαός, γενναίος και περήφανος, αντιστάθηκε και πρωτοστάτησε στον αγώνα για τη λευτεριά. Οι Έλληνες πολέμησαν και νίκησαν ξανά !

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με επιτυχία στη μαθητική παρέλαση της πόλης μας ανήμερα της Εθνικής Επετείου, αποτίοντας  φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πολέμησαν και έπεσαν ευκλεώς στον αγώνα της λευτεριάς .