Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για ακόμη μια χρονιά οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων πραγματοποίησαν την καθιερωμένη διδακτική- εκπαιδευτική  επίσκεψη στην Αθήνα. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και εποικοδομητικό, καθώς η τριήμερη Επίσκεψη είχε εκπαιδευτικό-διδακτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Τα Εκπαιδευτήρια επισκέφθηκαν αρχικά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου παρακολούθησαν το εντυπωσιακό πρόγραμμα των δελφινιών και είδαν σπάνια ζώα που φυλάσσονται στο Αττικό Πάρκο. Το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, αφού έκαναν μια βόλτα στο Θησείο, παρακολούθησαν τη γνωστή και επιτυχημένη παράσταση της Μ. Ντενίση «Σμύρνη μου Αγαπημένη» , παραγωγής Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ενώ το βράδυ δείπνησαν σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής της Ακρόπολης.
Το πρωί της Κυριακής 24 Ιανουαρίου απόλαυσαν την παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην περιοχή των νοτίων προαστίων, όπου και  γευμάτισαν. Αξιοσημείωτη ήταν η  επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρακολούθησαν την παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στην υπερσύγχρονη θόλο. Η νέα διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας  «Αγία Σοφία : 1500 χρόνια Ιστορία» αποτελεί μία ψηφιακή αναπαράσταση της  Αγία Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας. Οι μαθητές απόλαυσαν μία μαγευτική ξενάγηση , όπου αναπαρίσταται με πλήρη λεπτομέρεια το εσωτερικό του ναού και ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός. Τέλος, το βράδυ, δείπνησαν στην «Παλαιά ταβέρνα» του Σταματόπουλου στην Πλάκα και περπάτησαν στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης της Αθήνας.
Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου περιηγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό βράχο. Οι μαθητές μαγεύτηκαν από τα εκθέματα του σύγχρονου Μουσείου, επισκέφθηκαν την αίθουσα με το κεκλιμένο γυάλινο δάπεδο, όπου παρουσιάζονται ευρήματα από τις κλιτύς (πλαγιές) του βράχου της Ακρόπολης καθώς και την αίθουσα των αρχαίων έργων με τις κόρες, τους ιππείς και άλλα γλυπτά τις αρχαϊκής περιόδου και φυσικά την αίθουσα του Παρθενώνα. Στον Ιερό βράχο θαύμασαν την αρχιτεκτονική του Παρθενώνα και των άλλων ιερών. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, όπου ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του Ε. Βενιζέλου και στους χώρους του κοινοβουλίου. Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον βουλευτή του νομού Μαγνησίας, κύριο Χρήστο Μπουκώρο, με τον οποίο συζήτησαν τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Κατά την επιστροφή τους , οι μαθητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από την εμπειρία της επίσκεψης τους που θα τους μείνει αξέχαστη. Ενδεικτικές είναι οι εντυπώσεις των μαθητών , όπως τις κατέγραψαν τις επόμενες ημέρες.

Ο Πάρις Μ. , μαθητής της Ά Γυμνασίου ανέφερε  : «… στην τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα μου έκαναν εντύπωση αρκετά πράγματα. Πρώτα απ΄ όλα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η επίσκεψή μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου παρακολουθήσαμε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με εκπαιδευμένα δελφίνια. Επίσης, το ενδιαφέρον μου κέντρισε η διαδραστική πλοήγηση στην Αγία Σοφία στη θόλο του ΙΜΕ».

Ο Ιάσονας Μ., μαθητής της Ά Γυμνασίου είπε: « …. το ταξίδι μας στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Εντυπωσιάστηκα από την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων, όπου περιηγηθήκαμε στην αίθουσα του Ε. Βενιζέλου».

Η Σοφία Κ., μαθήτρια της Ά Γυμνασίου ανέφερε: « ….. αυτή η εκδρομή θα μου μείνει αξέχαστη, γιατί είδαμε καταπληκτικές παραστάσεις και εκπληκτικά θεάματα».

Η Κωνσταντίνα Π., μαθήτρια της Ά Γυμνασίου σημείωσε ότι  «…στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή παρακολουθήσαμε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον. Μου άρεσε πολύ η παράσταση  «Σμύρνη μου αγαπημένη» γιατί ήταν εντυπωσιακά τα σκηνικά και εξαιρετική η ερμηνεία της Μ. Ντενίση.

Τέλος, ο Νικόλας Π., μαθητής της ΄Β Γυμνασίου ανέφερε ότι «… κατά την επίσκεψή μας στην Αθήνα παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Στο μέγαρο μουσικής «κάναμε» τον Γύρο του Κόσμου σε 80 μέρες , μια φαντασμαγορική παράσταση, γεμάτη περιπέτειες , δράση, χιούμορ και διαδραστικές βιντεοπροβολές. Επίσης επισκεφτήκαμε τη βουλή των Ελλήνων, που ήταν αρχικά τα ανάκτορα του Όθωνα. Καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών, στην αίθουσα της ολομέλειας εκεί που η κυβέρνηση νομοθετεί και αποφασίζει.

Όλοι οι μαθητές δήλωσαν πως γύρισαν από την επίσκεψη γεμάτοι με ωραίες εντυπώσεις και πλούτο γνώσεων και εμπειριών.